LOGIN  
Welcome to Classicgoldwings Chat Live Chat:   >   It is currently November 23rd, 2017, 10:45 am
Who Is Online: No registered users ....1 guest(s) viewing this forum
Jump to:  

Portal » Forums » Repairs and Modifications » Shop Talk and Tech references » GL1000

Welcome to Classic Goldwings!
You are now viewing the forums as a guest which has very limited access to the forums.
Log in or create a free account.

Print view
Post new topic Reply to topic
Author Message

Offline

Share Post: Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+Share on MySpace  Post Number:#1  Unread postPosted: October 1st, 2016, 11:09 am

User avatar
****
****
Site supporter

Topic author



Joined: December 9th, 2009, 10:36 am
Last visit: October 27th, 2017, 8:39 pm

Total Posts: 450
Active Topics: 81

Location: The other  WASHINGTON
Local time: November 23rd, 2017, 10:45 am
Country:  Chile (cl)
My Rides: 80 gl 1100 project
83 gl 1100 interstate runner
78 Gl 1000 almost

Profile

I have turn sigs, horn, lights, starter, etc. but nothing on the tank gauges.

I did discover by looking at some ebay pics and such that I don't / maybe didn't have the proper 7v reg.

It has been awhile but I bought one of these (2nd pic) - can't remember where - maybe via here?

Pretty sure its for the 1000. It says white 12v in, green grd., black 7v. out. The white connector fits, the other two female don't (minor)-too big.

Need to verify how to connect. So - the white goes to the white/red(left) on the cluster, the black to the green and black(center), the green (right) to the ground. there are only three available wires so I am assuming that is it. I tried that although the green and black were kinda loose in the fittings. I can change the fittings.

Assuming the white /red is the 12 volt in but not sure about that. I tested the female plug on the bike that supplies the cluster. The only socket that has 12v power is the one that goes to the aux block. What am I missing? Thanks!!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post. You must LOGIN or REGISTER to view these files.

_________________________________



Top  

Offline

Share Post: Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+Share on MySpace  Post Number:#2  Unread postPosted: October 1st, 2016, 11:21 am

User avatar
**** **
**** **
Site supporter
Single Carb Club
C5 Club

Joined: December 8th, 2009, 1:21 pm
Last visit: Today, 9:12 am

Total Posts: 17320
Active Topics: 182

Total Images: 1651
Location: chuluota florida
Local time: November 23rd, 2017, 2:45 pm
Country:  United States (us)
My Rides: A bunch in the works

Profile Personal album

My YouTube Channel
hmmmmm im not sure pony ......someone will post in thats done this

_________________________________

Image

thank god and hooch im gone


Top  

Offline

Share Post: Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+Share on MySpace  Post Number:#3  Unread postPosted: October 1st, 2016, 11:51 am

User avatar
****
****
Site supporter

Topic author



Joined: December 9th, 2009, 10:36 am
Last visit: October 27th, 2017, 8:39 pm

Total Posts: 450
Active Topics: 81

Location: The other  WASHINGTON
Local time: November 23rd, 2017, 10:45 am
Country:  Chile (cl)
My Rides: 80 gl 1100 project
83 gl 1100 interstate runner
78 Gl 1000 almost

Profile

thanks JD.

I want to get this sorted before I spend more $ :)

_________________________________



Top  

Offline

Share Post: Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+Share on MySpace  Post Number:#4  Unread postPosted: October 1st, 2016, 3:34 pm

User avatar
**** **
**** **
Site supporter

Joined: March 10th, 2012, 5:04 pm
Last visit: Today, 8:24 am

Total Posts: 3424
Active Topics: 139

Total Images: 94
Location: Camden , AR
Local time: November 23rd, 2017, 1:45 pm
Country:  United States (us)
My Rides: 1986 GL1200 Aspencade

Profile Personal album

Pony, there was a how to build on the 7 volt regulator in the gallery that would probably answers your questions, I'm away from my laptop and on my phone at the moment and can't lol it up.

_________________________________



Top  

Offline

Share Post: Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+Share on MySpace  Post Number:#5  Unread postPosted: October 1st, 2016, 3:54 pm

User avatar
****
****
Site supporter

Topic author



Joined: December 9th, 2009, 10:36 am
Last visit: October 27th, 2017, 8:39 pm

Total Posts: 450
Active Topics: 81

Location: The other  WASHINGTON
Local time: November 23rd, 2017, 10:45 am
Country:  Chile (cl)
My Rides: 80 gl 1100 project
83 gl 1100 interstate runner
78 Gl 1000 almost

Profile

that would be cool.

never used the gallery before.

edit:
found it

thanks backlander!

_________________________________



Top  

Offline

Share Post: Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+Share on MySpace  Post Number:#6  Unread postPosted: October 1st, 2016, 4:00 pm

User avatar
:)
:)
C5 Club
Single Carb Club
Site supporter
knocker

Joined: December 3rd, 2009, 8:59 am
Last visit: Yesterday, 7:47 pm

Total Posts: 20389
Active Topics: 809

Total Images: 4026
Location: Van Nuys Ca.
Local time: November 23rd, 2017, 11:45 am
Country:  United States (us)
My Rides: 1983 Interstate with '84 1200 engine, Solex single carb, and C5 ignition.
2016 KLR 650
My Bike Logs forum link: viewforum.php?f=122

Profile Personal album

My YouTube Channel
gallery/album.php?album_id=1559

_________________________________

PLEASE! Use your Gallery album for saving pictures instead of using attachments or picture sharing sites, especially technical reference pics. This will make sure your images will ALWAYS be in your post and the discussion thread will make sense!
Go HERE and learn how to use the Gallery.


Image Image ImageClick to order CGW Stuff

If you know someone can embroider our 3" patch, let me know!
My photo gallery
How to use the Gallery, Part 1, Part 2

How to add your bike photo to the rotating banner and our Banner Rides Page.


Image


Top  

Offline

Share Post: Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+Share on MySpace  Post Number:#7  Unread postPosted: October 1st, 2016, 4:02 pm

User avatar
****
****
Site supporter

Topic author



Joined: December 9th, 2009, 10:36 am
Last visit: October 27th, 2017, 8:39 pm

Total Posts: 450
Active Topics: 81

Location: The other  WASHINGTON
Local time: November 23rd, 2017, 10:45 am
Country:  Chile (cl)
My Rides: 80 gl 1100 project
83 gl 1100 interstate runner
78 Gl 1000 almost

Profile

I looked at that - my eyes kinda glossed over.

I don't think I'll be making one anytime soon....

I think I'll buy one or see if the one I bought works somehow.

thanks anyway.

_________________________________



Top  

Offline

Share Post: Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+Share on MySpace  Post Number:#8  Unread postPosted: October 1st, 2016, 4:08 pm

User avatar
**** **
**** **
Site supporter

Joined: March 10th, 2012, 5:04 pm
Last visit: Today, 8:24 am

Total Posts: 3424
Active Topics: 139

Total Images: 94
Location: Camden , AR
Local time: November 23rd, 2017, 1:45 pm
Country:  United States (us)
My Rides: 1986 GL1200 Aspencade

Profile Personal album

:smilie_happy: :smilie_happy: now that was funny, eyes glossed over, lol

_________________________________



Top  

Offline

Share Post: Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+Share on MySpace  Post Number:#9  Unread postPosted: October 1st, 2016, 4:08 pm

User avatar
:)
:)
C5 Club
Single Carb Club
Site supporter
knocker

Joined: December 3rd, 2009, 8:59 am
Last visit: Yesterday, 7:47 pm

Total Posts: 20389
Active Topics: 809

Total Images: 4026
Location: Van Nuys Ca.
Local time: November 23rd, 2017, 11:45 am
Country:  United States (us)
My Rides: 1983 Interstate with '84 1200 engine, Solex single carb, and C5 ignition.
2016 KLR 650
My Bike Logs forum link: viewforum.php?f=122

Profile Personal album

My YouTube Channel
Seems just need to use a volt meter to verify hookup of the 2 female. If connected wrong I think it just wouldn't work, then swap those 2?

_________________________________

PLEASE! Use your Gallery album for saving pictures instead of using attachments or picture sharing sites, especially technical reference pics. This will make sure your images will ALWAYS be in your post and the discussion thread will make sense!
Go HERE and learn how to use the Gallery.


Image Image ImageClick to order CGW Stuff

If you know someone can embroider our 3" patch, let me know!
My photo gallery
How to use the Gallery, Part 1, Part 2

How to add your bike photo to the rotating banner and our Banner Rides Page.


Image


Top  

Offline

Share Post: Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+Share on MySpace  Post Number:#10  Unread postPosted: October 1st, 2016, 4:12 pm

User avatar
****
****
Site supporter

Topic author



Joined: December 9th, 2009, 10:36 am
Last visit: October 27th, 2017, 8:39 pm

Total Posts: 450
Active Topics: 81

Location: The other  WASHINGTON
Local time: November 23rd, 2017, 10:45 am
Country:  Chile (cl)
My Rides: 80 gl 1100 project
83 gl 1100 interstate runner
78 Gl 1000 almost

Profile

Ok

Thanks Dan

I'll give that a try. after I figure out how to do that.

I might be back.

_________________________________



Top  

Offline

Share Post: Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+Share on MySpace  Post Number:#11  Unread postPosted: October 1st, 2016, 5:42 pm

User avatar
****
****
Site supporter

Topic author



Joined: December 9th, 2009, 10:36 am
Last visit: October 27th, 2017, 8:39 pm

Total Posts: 450
Active Topics: 81

Location: The other  WASHINGTON
Local time: November 23rd, 2017, 10:45 am
Country:  Chile (cl)
My Rides: 80 gl 1100 project
83 gl 1100 interstate runner
78 Gl 1000 almost

Profile

I tested the plug again that the whole gauge cluster plugs into.
Set the tester to 20v. with the black lead on a ground put the red into each female slot.
I get nothing except where the power for the aux comes out of.

all the other wires go to the fuel,temp,voltmeter. 12v power would seem to come in via the white /red striped wire - I get nothing from that wire ahead of the 7v reg.

If anyone has a diagram...seems like the power to the 7v. reg comes in from the neutral/oil,fuel fuse. that fuse is good cause I have a neutral and oil light.but no power to the gauges. it is the same lead in I reckon. Am I on to something? ha ha.
I think I am going to unhook that whole plug panel cluster and see if anything got moved/disconnected.
I'd post pics but the wife is using the pic posting computer. i might do that later. I tried getting them on from my new phone to this old computer but no go.

I will be jumpin for joy when I/we figure this out. Everything else electrially is good ostensibly at this point.

_________________________________



Top  

Offline

Share Post: Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+Share on MySpace  Post Number:#12  Unread postPosted: October 1st, 2016, 8:33 pm

User avatar
****
****
Site supporter

Topic author



Joined: December 9th, 2009, 10:36 am
Last visit: October 27th, 2017, 8:39 pm

Total Posts: 450
Active Topics: 81

Location: The other  WASHINGTON
Local time: November 23rd, 2017, 10:45 am
Country:  Chile (cl)
My Rides: 80 gl 1100 project
83 gl 1100 interstate runner
78 Gl 1000 almost

Profile

Wondering if the way to test the 7v reg. that I have is to connect the 12v input wire to the pos. of the battery, the ground to ground and then test the 7v output wire to see if it reads 7v?
seems logical anyway....

_________________________________



Top  

Offline

Share Post: Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+Share on MySpace  Post Number:#13  Unread postPosted: October 1st, 2016, 8:52 pm

User avatar
:)
:)
C5 Club
Single Carb Club
Site supporter
knocker

Joined: December 3rd, 2009, 8:59 am
Last visit: Yesterday, 7:47 pm

Total Posts: 20389
Active Topics: 809

Total Images: 4026
Location: Van Nuys Ca.
Local time: November 23rd, 2017, 11:45 am
Country:  United States (us)
My Rides: 1983 Interstate with '84 1200 engine, Solex single carb, and C5 ignition.
2016 KLR 650
My Bike Logs forum link: viewforum.php?f=122

Profile Personal album

My YouTube Channel
That seems logical to me also. Aside from that, need 12 v on that lead. I'll look at the diagram for the path.

_________________________________

PLEASE! Use your Gallery album for saving pictures instead of using attachments or picture sharing sites, especially technical reference pics. This will make sure your images will ALWAYS be in your post and the discussion thread will make sense!
Go HERE and learn how to use the Gallery.


Image Image ImageClick to order CGW Stuff

If you know someone can embroider our 3" patch, let me know!
My photo gallery
How to use the Gallery, Part 1, Part 2

How to add your bike photo to the rotating banner and our Banner Rides Page.


Image


Top  

Offline

Share Post: Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+Share on MySpace  Post Number:#14  Unread postPosted: October 1st, 2016, 9:04 pm

User avatar
:)
:)
C5 Club
Single Carb Club
Site supporter
knocker

Joined: December 3rd, 2009, 8:59 am
Last visit: Yesterday, 7:47 pm

Total Posts: 20389
Active Topics: 809

Total Images: 4026
Location: Van Nuys Ca.
Local time: November 23rd, 2017, 11:45 am
Country:  United States (us)
My Rides: 1983 Interstate with '84 1200 engine, Solex single carb, and C5 ignition.
2016 KLR 650
My Bike Logs forum link: viewforum.php?f=122

Profile Personal album

My YouTube Channel
Attachment:
IMG_0046.JPG


The red/white is +12 volts supplied by the neutral,oil,fuel fuse.
Dark Green is ground. Green/Black is +7 v to fuel and temp gauges.

Need to find out first why there's no power on the red/white.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post. You must LOGIN or REGISTER to view these files.

_________________________________

PLEASE! Use your Gallery album for saving pictures instead of using attachments or picture sharing sites, especially technical reference pics. This will make sure your images will ALWAYS be in your post and the discussion thread will make sense!
Go HERE and learn how to use the Gallery.


Image Image ImageClick to order CGW Stuff

If you know someone can embroider our 3" patch, let me know!
My photo gallery
How to use the Gallery, Part 1, Part 2

How to add your bike photo to the rotating banner and our Banner Rides Page.


Image


Top  

Offline

Share Post: Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+Share on MySpace  Post Number:#15  Unread postPosted: October 1st, 2016, 9:53 pm

User avatar
****
****
Site supporter

Topic author



Joined: December 9th, 2009, 10:36 am
Last visit: October 27th, 2017, 8:39 pm

Total Posts: 450
Active Topics: 81

Location: The other  WASHINGTON
Local time: November 23rd, 2017, 10:45 am
Country:  Chile (cl)
My Rides: 80 gl 1100 project
83 gl 1100 interstate runner
78 Gl 1000 almost

Profile

Yeah. that seems like the crux of it.

no power to the red/white lead behind the gauges
therefore,
no power coming from the red/white to female 6pin plug.
therefore,
something isn't right between the fuse and the 6pin plug cause there is power at the fuse.
Q is what would that be? Doesn't seem like there is anything in between except maybe a cut wire? My color diagram reads slightly different at the plug - like there is a little jumper wire in there.


I did swap out two of the bulbs with led's - still...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post. You must LOGIN or REGISTER to view these files.

_________________________________



Top  
Post new topic Reply to topic


Print view |
LOGIN  
Welcome to Classicgoldwings Chat Live Chat:   >   It is currently November 23rd, 2017, 10:45 am
Who Is Online: No registered users ....1 guest(s) viewing this forum
Jump to:  

Portal » Forums » Repairs and Modifications » Shop Talk and Tech references » GL1000

Welcome to Classic Goldwings!
You are now viewing the forums as a guest which has very limited access to the forums.
Log in or create a free account.

Display topics from previous:  Sort by  

Contact Us Terms of Use Privacy Policy

The views and opinions expressed at this public user forum are those of the authors and do not necessarily reflect the official policy
or position of Classicgoldwings.com, it's moderators or administrators, or it's forum founder or owner.
Any content provided by our bloggers or authors are of their own opinion, and are not intended to malign any religion,
ethic group, club, organization, company, individual or anyone or anything.


Copyright © classicgoldwings.com All Rights Reserved

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group


CGW - Chat